Хората с увреждания в Бургас могат да си поръчат транспорт за вота

OFFNews 19 май 2014 в 13:42 1922 0

Община Бургас осигурява транспорт на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването за изборите за Европейски парламент на 25 май.

За целта те трябва да направят заявка на следните адреси и телефони:

- до 23.05.2014 г. в Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /Автогара "Запад"/ от 8:30 до 16:30 часа, както и на телефон - 056 831 431;

- на 24.05. и 25.05.2014 г. в Транспортна къща на ул. "Александровска" № 106 и на телефон - 056 810 943.

Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.

Във всяка многоетажна сграда с повече избирателни секции е обособена специална секция, която се намира на първи /партерен/ етаж на сградата и е обозначена със знака за хора с увреждания. 

За да гласуват в нея избирателите с увреждания трябва да представят документ за самоличност пред секционната избирателна комисия и да попълнят декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Хората с увреждания, които са неподвижни или по друга причина не могат да излязат от дома си, могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия. Срокът за подаване на заявления за гласуване чрез подвижна кутия обаче мина.

Хората, които ще се възползват от тази услуга, ще бъдат посетени в изборния ден в дома им от членове на СИК, които трябва да осигурят и тайна на вота.

Конкретните действия за отбелязване на вота са същите като за всички останали избиратели, а те са:

Член от комисията откъсва бюлетината от кочан и поставя печат на гърба ѝ.

В кабината с химикал, пишещ със син цвят, поставяте Х или V в квадратчето пред избраната от вас партия, коалиция или независим кандидат. Ако не го направите, гласът ви ще бъде недействителен.

Ако предпочитате някой от кандидатите от избраната от вас листа, поставете X или V в кръгчето с неговия номер.

Сгъвате бюлетината така, че да се вижда номерът в долния ѝ край.

Член на комисията откъсва този номер пред вас.

Пускате бюлетината, едва след като поставят и втори печат на нея.

-----------

Сигнали, мнения и коментари по проблемите на хората с увреждания можете да пускате във форума baris.bg

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!