Група 5: Влаковете от Перник и Банкя да стигат до Казичане

OFFNews 10 октомври 2017 в 10:15 2482 1

Да се удължи маршрутът на влаковете до Казичане искат съпредседателите на Политическа група 5 в СОС Светослав Витков и инж. Симеон Славчев. 

В момента влаковете по направленията Перник – София, Банкя – София (Централна жп гара), Драгоман – София и Своге/Лакатник/Мездра – София стигат до Централна гара. Граждани обаче са поискали маршрутът им да бъде удължен до жп гара Казичене, която също е територията на Столична община. Така пътуванията по изброените направления в рамките на града могат да се осъществяват по-бързо и с по-малко прекачвания, ако пълноценно бъде използван капацитетът на железопътния транспорт. Взимането на решението трябва да стане бързо, тъй като до 15 октомври трябва да се дадат на БДЖ за изготвянето на разписанията.

На територията на общината е изградена добре развита електрифицирана железопътна мрежа, по която ежедневно се движат множество влакове към всички направления в страната. Използването на влаковете на територията на Столична община може съществено да намали времената за пътуване между отделните райони на града, както и да осигури добра връзка с близките населени места в региона, аргументират се общинските съветници. В същото време исканата променя ще бъде и ефективна мярка във връзка с "Програма за управление на качеството на атмосферния въздух на Столична община за периода 2015-2020 година", която бе приета от СОС през май. Анализите са категорични, че единият от двата основни замърсителя на атмосферния въздух е трафикът.

Реализацията на настоящото предложение би довело до ефективно и устойчиво подобряване на комплексната транспортна услуга, която се предлага на територията на Столична община; до увеличаване на привлекателността и удовлетвореността от използването й, пише в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12026

1

Dimitar Tilev

10.10 2017 в 11:04

"Да се удължи маршрутът на влаковете до Казичане искЪт "

Вие сериозно ли?