Грипна епидемия в Бобов дол и областите Видин и Стара Загора от сряда

OFFNews 23 януари 2018 в 17:30 2547 0

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия от сряда, 24 януари. От сряда грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол.

Дните от утре до 26 януари са обявени за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в гр. Дупница, едно учебно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в с. Раждавица, община Кюстендил.

Към настоящия момент информацията за отсъстващи поради заболяване ученици на територията на област Видин не дава основания за обявяване на грипна ваканция.

От утре се възобновяват учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила, съобщиха от здравното министерство.

До второ нареждане в общините с обявена грипна епидемия се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови