Григор Здравков: Поръча ме Митко Каратиста

OFFNews 12 май 2017 в 19:23 18762 2

Григор Здравков

Пребитият председател на Легия „Антимафия” Григор Здравков заяви пред bTV, че е поръчан от бизнесмена Димитър Стефанов – Каратиста.

Целта, според Здравков, била документи за скандални пропуски в работата на службите да не стигнат до ръководството на ГЕРБ.

По думите на председателя на „Антимафия”, биячите, които го нападнаха, са членове на клуб по бойни спортове от столичния квартал ”Надежда”. Биячите били събрани от единия от двама братя, известни с прозвището Чебурашките – лица, арестувани за организирани побои по времето на Цветан Цветанов.

Хубаво е да питате актива на ГЕРБ дали още им е приближен. Каратиста е предложил на неформален разговор двама кандидати за Агенция „Митници”, твърди Здравков.

Сред документите, за които Здравков твърди, че са причина за побоя над него, е разработка по убийството на Боби Белята от началото на 2015 г. - с помощта на германските служби и Интерпол била изяснена схема за трафик на хероин от България.

Председателят на „Антимафия" заяви, че случаят обаче „потънал” по времето, когато настоящият шеф на митниците Георги Костов е бил главен секретар на МВР.

Здравков е категоричен, че само някой на най-високо равнище в ръководството на ведомството е можел да стопира работата.

Друг скандален случай от документите е свързан с „един от най-издирваните хора в света, индиец, заради 500 млн. долара”. Мъжът, забъркан в мащабна корупционна афера със строителство на пътища в родината си, дошъл у нас, за да си прави фалшив паспорт и да пере пари в Албания с помощта на българска мина. Нашите служби получили информацията, но я „продали” - твърди Здравков.

Той показа и снимки на човек „средно ниво в ИДИЛ”, който 6 месеца бил в Пазарджик, но ДАНС и МВР го „проспали”.

Според Здравков, неговите нападатели се интересували и от анализ на "Антимафия" на потенциалните корупционни схеми, които да облагодетелстват контрабандните канали при рокади в митниците. Не успели да вземат документите, които два дни по-рано били изпратени на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови