Григор Здравков: Митко Каратиста ме заведе при Бойко Борисов

Владимир Йончев 29 април 2013 в 12:00 37779 8

Григор Здравков

В петък, броени часове след като изтекоха скандалните записи, Бойко Борисов неочаквано призна, че тайната структура за подслушване на журналисти и политици, за която OFFNews пише от месец, съществува.

За разлика от нас, които я наричахме "частно ГДБОП", Борисов я нарече частно МВР. Според Борисов ръководител на "частното МВР" е Сергей Станишев.

Веднага след това OFFNews се свърза за коментар с Григор Здравков от легия "Антимафия", който пръв повдигна темата за частното МВР.  Той коментира, че шеф на този частен аналитичен център е Румен Николов - Пашата, а последната поръчка, по която "частното МВР" работи, е да срине прословутата Корпоративна търговска банка (КТБ).

 

Г-н Здравков, легия "Антимафия" от много време говори, че има "частно ГДБОП". В петък бившият премиер Бойко Борисов на практика призна това, но каза, че е под ръководството на Сергей Станишев. Какво е положението с това "частно ГДБОП", за което вече всеки признава? Кой го управлява?

Ако думите на Борисов са верни означава, че ръководителят и организаторът на това „частно ГДБОП” е сменил отбора. Той се казва Румен Николов по прякор Пашата. Изпълнителният директор, казано образно, на това "частно ГДБОП" и аз винаги съм го твърдял, е Митко Стефанов по прякор Каратиста. Ако премиерът е записван, както твърди и в което аз не се съмнявам, то може да благодари единствено на своите добри приятели – Митко Стефанов - Каратиста и Румен Николов - Пашата. Защо го казвам?  Защото човекът, който ме заведе при Бойко Борисов е Димитър Стефанов или както Вие го наричате Митко Стефанов - Каратиста. Това мога да го докажа по безспорен начин с документи, които съм завел при Борисов и в ГДБОП.

Човекът, който Ви заведе при Борисов...?

При Бойко Борисов – през април 2009 г. в Банкя. Той тогава още беше кандидат-политик.

Защо е била нужна тази среща?

Срещата беше относно материали за контрабандните канали на Тройната коалиция.

Какво общо има Митко Каратиста с контрабандните канали?

Не, той беше представител на г-н Борисов. Имахме преди това среща и той каза: „Искам да те запозная с Шефа!” Шефът се оказа Бойко Методиев Борисов. Срещата беше в Банкя през април 2009 г.

Това същият Каратист ли е, за когото Борисов не можеше да си спомни...

Това е лицето Димитър Николов Стефанов, който е в „ЧЕЗ България” и е същият, за който Бойко Борисов твърди, че не го е виждал и че не го познава. Пак да повторя – това е заведено в централата на ГЕРБ и в ГДБОП още преди една година.

Това е същото лице, за което Борисов първо не можеше да се сети кой е, след това се сети, че е човек на Алексей Петров и, че когато Петров е носил едни папки със секретни документи, изтекли от Станишев, този Митко Каратиста е вървял с Петров. Същият този Митко Каратиста е Димитър Стефанов?

Не. Това е Димитър Николов Стефанов, а дали Димитър Николов Стефанов е Митко Каратиста, аз много държа Борисов да ми отговори.

За какво разговаряхте на тази среща с Бойко Борисов през 2009 г.?

Разговорът беше относно контрабандните канали на Тройната коалиция. Това мога да кажа на този етап.

Имаше ли някакво развитие по тези контрабандни канали?

Да. Димитър Николов Стефанов ги овладя напълно, заедно с Цветан Цветанов.

Искате да кажете, че най-доверените хора на Бойко Борисов са овладели контрабандните канали, за които Вие сте дали информация за това как функционират?

Аз това го говоря от една година, но никой не иска да ме чуе. Всичко, което говоря, е заведено с вх. №5510/28.02.2013 г. Цялата информация, освен аудио- и видеозаписи, включва и всички прикрити сигнали от Станимир Флоров, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които са свързани с международен наркотрафик, пране на пари, разбиване на банки, разбиване на политически партии.

Добре, а този Митко Каратиста толкова ли е близък на Бойко Борисов?

Димитър Николов Стефанов поне три пъти в седмицата ходеше на приятелски срещи в резиденция Бояна. Да повторя – ако Борисов смята, че е записван в Бояна и в Банкя може освен на другите си приятели - министри, може да благодари и на лицето Димитър Николов Стефанов.

Димитър Николов Стефанов е този човек, който чешките собственици на ЧЕЗ са назначили като много добър професионалист....

Да. Той е назначен по време, когато ГЕРБ вече са спечелили изборите - през октомври 2009 г.

С други думи - това е бил начинът Борисов да контролира ЧЕЗ?

Това Вие го твърдите, но да се върнем на основната тема, която е КТБ. Планът за разбиването на КТБ е от края на 2012 - началото на 2013 г., когато частното ГДБОП започва да твърди, че медийната групировка, която е под контрола на КТБ ще работи срещу правителството.

Което и става....

Да. Аз няма да коментирам как се финансира тази банка, само ще Ви кажа, че лично аз ще я направя приоритет веднага след изборите на две европейски служби, за да е ясно дали тази банка е чиста или се занимава с не дотам чисти банкови операции. Проблемът не е толкова в самата КТБ, а в това, че тръгне ли да рухва една банка, това означава, че ще се срине цялата банкова система. След първата ще има втора, трета банка и т.н.

Другите две поръчки, които са от април 2012 г. и юни 2012 г. са: разбиване на Движение "България на гражданите " на г-жа Кунева и разбиване на БСП. "Частното" ГДБОП в лицето на Румен Николов и Цветан Цветанов успя да вкара двама човека в Контролния съвет и четирима в Националния съвет, които в момента се предлагат и цепят партията.

Значи това „частно ГДБОП” действа под контрола на Бойко Борисов?

На Цветан Цветанов, но той изпълнява само преките заповеди на Румен Николов - Пашата, които му се спускат от Димитър Николов Стефанов.

Това означава, че това „частно ГДБОП” в един момент се е обърнало и е започнало да работи и срещу Борисов?

Аз така знам. Този момент беше в началото на март 2013 г., когато Петър Якимов заведе сигнала в истинското ГДБОП. 

Добре, а какво са му пречили на това „частно ГДБОП” - КТБ, "България на гражданите" и БСП?

Не са му пречили, просто искат да принудят собствениците на КТБ да прехвърлят собствеността на кръга на Пашата. Искат да купят готовия бизнес – енергетика плюс медии, въпреки че те твърдят, че нямат нищо общо с медиите.

Вчера (в петък) казахте, че е разполагате с плана за овладяване на КТБ.

Този план е още от септември 2012 г. като резервен, ако КТБ смени, образно казано, курса на поведение. Планът представлява десет страници, в които е описано подробно как да се създадат екипите, кой екип с кого да се занимава и де факто представлява структурата на "частното ГДБОП". Аз Ви го предоставям официално.

Какви са основните акценти от този план?

В този план има ясно разделение на екипи. Най-интересните са екип „Ъндърграунд” и екип „Дезинформатори”. Екип „Дезинформатори” се занимава единствено да пуска в публичното пространство измислени документи и измислени скандали. Екип „Ъндърграунд” е интересен с това, че се занимава с контактите с черния бизнес – наркопартньори, дилъри и проститутки, които срещу заплащане във всеки един момент са готови да направят снимки и да дадат свидетелски показания.

Този план по някакъв начин активиран ли е?

Да. В момента „частното ГДБОП” работи по това. Също така има екип „НПО”(неправителствени организации), който създава или купува неправителствени организации, които от своя страна правят това, което изнася на бившите управляващи или на "частното ГДБОП".

Ако планът е активиран сигурно има примери. Например има ли дезинформация, която е прокарана?

Е, Вие не забелязвате ли, че има определени малки десни партии, които по цял ден се занимават да обясняват каква е Кунева и какъв е Станишев. Това е част от плана. Не забелязвате ли, че има други малки десни партии, които се цепят, които се обединяват, каквато например е партията на Касим Дал. Отцепването на Касим Дал няма нищо общо с тезата, че Ахмед Доган е бил доносник на ДС. Основната причина е в това кой ще държи газовата връзка между България и Турция. На г-н Дал му е обещано, че ще бъде пряко отговорен за тази газова връзка. Сигналът, който изнесохме, да уточня, че този сигнал не е наш, а е получен в ГДБОП, свързан с евентуална терористична дейност, в момента се използва да бъде държан „на каишка” Касим Дал.

В записите, които изтекоха в петък има един много интересен момент – Борисов говори с някой, който изглежда е Цветан Цветанов и пита: „Може ли да се окаже, че сега и нас ни записват и тия записи къде ще отидат?: Може ли това частно ГДБОП да е записвало и Борисов?

Да, аз съм сигурен в това и казах човека, който е правил тези записи – Митко Каратиста.

Т.е. Митко Каратиста, един от най-доверените хора на Бойко, който често му ходи на гости.....

Да и по този начин си „връзва гащите”, ако от проверката на ЧЕЗ излезе някаква негова конкретна вина. По този начин ще може да докаже, че е работил по указания на Пашата и Бойко Борисов. 

В тези записи вероятно има непублични договорки?

Естествено, че има. Митко Каратиста идваше и при мен с диктофон и не можеше да ползва тапа за заглушаване на други устройства. 

Това какво е, може ли да обясните?

Обяснявам елементарно. Когато си с диктофон и искаш да направиш запис, не можеш да използваш заглушаващо устройство, защото ще си заглушиш и собствения запис. Аз използвах този момент, записах го и съм го предал на ГДБОП, които го скриха. 

Т. е. Вие имате записи, в които.....

Не аз. И ГДБОП има записи. И Бойко Борисов има записи за това как трябва да се разбиват политически партии.

Които са заведени?

Естествено. И записите касаят директно Миглена Кунева.

Да очакваме ли, при положение, че Пашата се е обърнал срещу Бойко Борисов, да започнат да изтичат записи с Борисов?

Това не мога да кажа. Мога да кажа само, че след като Станимир Флоров две години покриваше наши сигнали, ние сме уведомили официално Прокуратурата.

Станимир Флоров за кого работеше?

За неговия кум или кумец Цветан Цветанов? 

И те бяха в съдружие по това време с Пашата?

Естествено, всички заповеди идват не от Бойко Борисов, а от Румен Николов-Пашата. 

Добре, тази история с ЧЕЗ лъсна. Знае се, че Димитър Николов е в Надзорния съвет на ЧЕЗ, но едва ли е единствената важна институция, която той е контролирал?

Препоръчвам да проверите другия българин в управата на ЧЕЗ дали има роднинска връзка с Пашата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!