Гражданско присъствие пред парламента настоява: Правосъдие, а не суджуци

OFFNews 26 юли 2017 в 06:42 2739 1

Гражданско присъствие пред парламента настоява: Правосъдие, а не суджуци

Снимка OFFNews, архив

Тази сутрин пред сградата на Народното събрание ще се проведе гражданско присъствие под наслов „Правосъдие, а не суджуци!“. Инициативата е организирана от "Правосъдие за всеки" и ще продължи от 8.30 часа до 11.00 ч.

Поводът за недоволството е приемането на закони "на тъмно" от парламента без провеждане на обществено обсъждане и конкретно приемането на промени в Закона за съдебната власт, с които на първо четене беше отрязано външното финансиране на магистратски организации.

Предлагат ни суджуци, докато ни отнемат Правосъдието. Готвят на тъмно и на спринт промени в основните закони, които трябва да гарантират правото ни на защита в процеса, готвят ни специален трибунал вместо съд, който да оправдава когото трябва и да осъжда неудобните, готвят ни фарс по процеса за "Обира на Века", където основните грабители дори не са споменати в обвинителния акт, готвят разправа с неудобните магистрати чрез промените в Съдебния закон!, се посочва в призива на "Правосъдие за всеки".

В него се посочва още, че се прави опит държавата да бъде подчинена "напълно на волята на няколко олигарси и прокуратурата и то още другата седмица":

И ще го направят, ако не реагираме! Продължават другата седмица в сряда в Народното събрание. Длъжни сме, макар и символично и предупредително, да бъдем там, за да не позволим гаврата с Правото и да го опазим от своеволието със Закона, така, както ни го каза Кристиан Таков! НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ТАМ, за да ни чуят депутатите, които се очаква да ни го причинят, а вие ще отделите ли час в началото на деня,за да ни подкрепите?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата