Градушки в част от страната и по-хладно време утре

ОFFNews 06 май 2015 в 21:01 4343 0

Снимка sxc.hu

Утре времето в България ще бъде по-хладно, като на много места ще има интензивни валежи с гръмотевици в следобедните часове, съобщи НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

Сутринта от запад облачността ще се увеличи и около и след обяд на много места ще има значителна купесто-дъждовна облачност. Значителни по количество ще са валежите в Централна, до полунощ и в Източна България, на места там ще има и градушки. 

Заради това в 18 области на Централна, Южна, Северна и Източна България е обявен жълт код. Предупреждението е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Разград, Шумен и Търговище.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28° с умерен северозападен вятър.

Преди обяд на Черноморието ще е слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи и ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 19° и 24°, вълнението на морето ще е около 2 бала, а температурата му ще е 13° - 16°.

Над планините облачността ще е значителна, купесто-дъждовна и ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови