Гимнастичките ни: Очаквахме всичко, но не и злато

OFFNews 22 юни 2014 в 17:07 7967 4

„Всичко друго очаквахме, но не и злато. Бяхме много щастливи като видяхме, че сме първи.“ Това коментираха момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика пред Нова тв. Преди броени дни те се завърнаха със злато от Европейското първенство в Баку. 

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова взеха така желаната от домакините и от Русия титла.

Момичетата не са имали много време да се радват на успеха си, защото са се подготвяли за следващото си съчетание, с което спечелиха бронзови медали.

Във финала на три топки и две ленти триумфираха рускините, а представителките на домакините изпревариха българските златни момичета, благодарение на подкрепата на публиката и на съдиите.

Гимнастичките споделиха, че са били под голямо напрежение заради враждебната атмосфера в залата, но са доволни от представянето си: „Публиката не беше толкова добронамерена към другите отбори, колкото към домакините. И имаше освирквания и еднo такoвo негативно отношение. Но ние успяхме да издържим и си изиграхме нещата.“

Сега след като отново са на европейския връх златните момичета чувстват радост, но и голяма отговорност: „Оттук нататък, трябва да поддържаме това ниво, трябва на всяко състезание да показваме топ форма. И колкото и да е хубаво, толкова е и отговорно.“

Златните ни момичета тренират всеки ден по 9 часа. По случай титлата обаче получили награда – почивка от цели две седмици. Нещо, което не помнят откога не им се е случвало.

След края на почивката отново ще тръгнат на лов за медали, този път на Световната сцена. Европейският им успех ги е амбицирал още повече да защитят позициите, които са спечелили и да докажат, че тези медали не са случайност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови