Quantcast

Германци искат да съборят оградата ни с Турция, МВР обеща да ги спре

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2014 в 16:21 28984 38

Оградата на границата с Турция.

Късно в петък е получен сигнал в полицията, че германски радикали се готвят да прережат оградата и разрушат оградата на границата между България и Турция, която бе построена тази година, за да предпазва от нелегално пресичащите имигранти.

Германските радикали искат да отрежат оградата, за да отворят границите за бежанците. Кампанията е по повод 25-годишнината от падането на Берлинската стена.

Те твърдят, че оградите по външните граници на ЕС в България и Гърция са незаконни и причиняват смъртта на хора, които търсят убежище.

Радикалите са събрали над 30 000 евро дарения в indiegogo, което би трябвало да осигури пътуването на 3 автобуса с по 55 души, като всеки ще носи със себе си инструменти, с които да повреди граничната ограда.

По този повод по границата с Турция са изпратени допълнителни полицейски екипи и са взети всички мерки, за да се попречи на евентуални опити на германски радикали да повредят заграждението.

„Ако някой има намерение да разрушава това препятстващо съотръжение на българо-турската граница, включително да доближи една специална зона за сигурност, която има буквално около оградата и границата, това просто няма да се случи”, каза новият вътрешен министър Веселин Вучков.

„Имаме конкретна информация. Мога да ви уверя, че тези намерения, които имат за нарушване на нашата инфраструктура по българо-турската граница, няма да бъдат осъществени, за което има и съответните законови, правни норми. Така че кой какви желания има е едно, а какво ще се случи е съвсем друго”, допълни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2014 в 19:47

ТОВА НЕ СА ГЕРМАНЦИ ТОВА СА ТУРСКИ БОКЛУЦИ Е МОЖ И ДА ИМА И НКОЛКО ГЕРМАНСКИ ГЙОВЕ

10.11 2014 в 08:25

Браво Министър Веселин Вучков!
Добре казано ! Гордея се с този Министър!

Удоволетворен съм и от Решението да бъдат премахнати новините на турски език! Официалният език в Р.България е БЪЛГАРСКИЯТ!

09.11 2014 в 14:27

Еее след толкова време най-сетне да съм съгласен с Професор Балкански! Да ги хванат тия да ги олепят с по няколко години затвор и да се свършва

09.11 2014 в 14:19

Не мога да разбера логиката на ДАНС !?!?!
Ако ние спрем тези терористи, ще създадем "международен скандал". Но ако те ни унищожат оградата - няма да има никакъв скандал ?!?!

Да ги бяха върнали директно от границата. Или арестували! Все едно ние да отидем в Германия да режем, или в Англия - еми още на границата ще ни посрещнат и арестуват, и осъдят по "подозрение в тероризъм" !

И навсичкото отгоре ги водят на хотел, в който да ги настанят, за да спят удобно, преди да извършат атентата си днес!?!?!?!?!

09.11 2014 в 13:41

Скъпи Емо,
и великата китайска стена не е помогнала много. Не квалифицарай хора , които не познаваш като лумпени. Имаме щастието да живеем в един глобализиран свят, независимо дали ти харесва или не.
Не ни трябва ограда а сито.

09.11 2014 в 12:30

Хахахахаха, че ни е кочина да , че уж е нашата да, ама ти кога си се видел нещо да решаваш някак си не моа повервам...

Точно щото "не моа поверваш"(а и още много такива като тебе) сме на това дередже.Ние и нашите желания влияят на политиците много повече от колкото можеш да си представиш. Примери искаш ли? Важното е да се достигне нещото наречено "критична маса" и точно такива като тебе които не вЕрват , доста спъват нещата!

Що се отнася до това:
"дори си представям как и не си гласувал"-ами продължавай да си представяш!

09.11 2014 в 11:50

Еми това са ВЪНШНИ ГРАНИЦИ на ЕС, и България е ДЛЪЖНА да ги направи НЕПРИСТЪПНИ ЗА НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИ. Навсякъде границите се минават ЗАКОННО САМО през КПП, а нарушителите подлежат на законови санкции.

Защото ако няма контрол, оттам могат да проникват НЕЛЕГАЛНО не само икономически емигранти (псевдобежанци), но и ПРЕСТЪПНИЦИ - ТРАФИКАНТИ, контрабандисти и ТЪРГОВЦИ НА ХОРА.

Германците не го ли знаят това? Омерзен съм.

09.11 2014 в 11:37

ДО ЕМО:
Хахахахаха, че ни е кочина да , че уж е нашата да, ама ти кога си се видел нещо да решаваш някак си не моа повервам...ха-ха-ха, дори си представям как и не си гласувал !
А по повод германците, аре да одят да си режат вените в германско и да не се бъркат в чуждите работи или направо да осиновяват Турция кат са се загрижили толкова !

09.11 2014 в 11:01

До двата биологични отпадъка под мене, Argo и Херсей, това отивате и го казвате в израелския Кнесет или в Сената на сащ!
Какви хубави стени имат! Чак да ти се приплаче, дори Оруел не си е представял, такива като тях!