Quantcast

Оградата с Турция не е пречка за бежанците

ОFFNews Последна промяна на 22 август 2014 в 19:43 3657 3

Оградата по границата ни с Турция вече не е особена пречка за бежанците да преминават на наша територия.

Няколко успешни опита за преминаване в България са били обявени от „Гранична полиция”. Емигрантите са преминали през 30-километровото защитно съоръжение, но са били хванати от полицията в последствие.

Въпреки това от МВР настояват оградата да се разшири върху цялата граница с южната ни съседка, като посочват за причина засилената миграционна вълна. 

Бежанците обаче се сдобиват с клещи и стълби и просто я прескачат. А оставените от МВР портали са едни от най-лесните места за преминаване.

От МВР посочват, че порталите са необходими хуманитарно, защото през тях е възможно евентуалното преминаване на хора в нужда. През останалото време те трябва да бъдат пазени от патрулите.

Друга възможност за спирането на бежанците е назначаването на 800-900 служители повече за охрана, което ще струва 31 млн. лева годишно от бюджета на ведомството, посочва главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, докато построяването на оградата по цялата граница би струвало 40 милиона лева еднократно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.08 2014 в 22:19

Работата на гл.секретаря е;Развали къшта направи колиба.
Досега охраната на БТГ колко струва на българския данъкоплатец.
Това професионално ръководство на МВРе нанесло толкова борчове на БГдано служебния МВР Бакалов за малкото време скоето разполага наред с поготовка на честни избори да намери време за преустройство на Гранична полиция.
Началника на Гр.П, ПРОДАЛЖАВА ДАзаема длъжноста при четири правителства и отново критики от Брюксел по направление Охрана източна граница на ЕС.

23.08 2014 в 01:24

31 милиона за 900 служителя... Това са по 2870 лева на служител за месец. Да му е заплатата 1500... За какво да се харчи другото?

22.08 2014 в 23:07

Едно време имаше КЛЬОН и Гранични войски и проблеми с "туристи" нямахме.А сега са опънали една мрежа(и то не от край до край) и очакват нещо да стане.Ебати смешниците!