Германска принцеса с български корени дари болнични легла и проходилки на 'Пирогов'

OFFNews Последна промяна на 11 март 2019 в 16:35 4908 0

Германската принцеса с български корени Теофана Аладжова фон Саксен направи голямо дарение на болница "Пирогов". Тя дали електрически болнични легла, проходилки и медицински помощни средства втора употреба.

Официално дарението прие зам.-изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски. Той благодари на българите от чужбина, които и да са те и където и да са те, че се сещат за родината си и помагат както могат.

д-р Асен Меджидиев подчерта, че не само като завеждащ отделението по УНГ на "Пирогов", но и като председател на Столичната Лекарска на БЛС, поднася благодарности за дарението и се надява, че и други болници в София ще могат да се възползват от щедростта и да получат нови легла и медицински помощни средства.

Теофана Аладжова фон Саксен e родена е през 1949 г. в България. Баща ѝ – Петър Аладжов, е бил директор на Българска търговска банка.

Саксонската принцеса с български корени се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност от няколко десетилетия. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени над 3000 болнични легла и медицински помощни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови