ГЕРБ се похвалиха с доклада за Авиоотряд 28

Елица Мартинова 07 февруари 2014 в 10:32 3840 13

Ивайло Московски

Снимка БГНЕС

ПГ ГЕРБ се похвали с доклада на Сметната палата за финансовото управление на Министерски съвет и Авиоотряд 28. Заключението на Сметната палата е, че няма данни за престъпления.

В кулоарите на парламента бившият транспортен министър Ивайло Московски изтъкна, че спорните търговски полети на правителствените апарати са практика от 2001 г., откакто Авиоотряд 28 съществува в тази форма.

"Оттук нататък мисля, че е крайно време да се спре с всякакви спекулации по тази тема, тъй като стана ясно, че нито са изнасяни чували с милиарди за Ливан, нито са возени фолк певици, нито е спекулирано по какъвто и да е друг начин. Между другото, има заведени дела срещу тези лица, които си позволиха да направят всички тези спекулации", посочи Московски.

Менда Стоянова заяви, че докладът на Сметната палата "опровергава лъжата", че липсват списъци на пътниците от полетите на Авиоотряд 28.

"В деловодството след 2011 г. - мометнът, от който Авиоотряд 28 е към МС, има списъци пълни на всички пътуващи и в тях може да се види кой е пътувал", посочи Стоянова и допълни: "Състави за престъпления няма, докладът няма да се изпраща към прокуратурата, дори няма да се съставя акт за нарушения, това е официалният резултат на специалистите, на т. нар. Комисия за автоиотряда."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх