ГДБОП разкри група за контрабанда на цигари

OFFNews 10 май 2016 в 10:28 3637 0

ГДБОП разкри група за контрабана на цигари

Четирима чужденци са задържани в Благоевград при акция на ГДБОП срещу контрабандата на цигари. Иззети са близо 140 мастербокса цигари без български акцизен бандерол, съобщиха от МВР. 

Специализирана операция е предприета вчера в Благоевград от служители на ГДБОП и областната дирекция на полицията. Групата е внасяла нелегално цигари от Гърция, които са продавани на българския пазар.

Задържаните са арменски гражданин, който е лидерът групата и трима гърци. Арменецът има криминални регистрации за контрабанда на цигари, като веднъж е бил задържан през 2014 и 2015 г. за контрабанда на тютюневи изделия съответно със 191 мастербокса и 418 мастербокса.

В рамките на операцията са предприети процесуално-следствени действия. Претърсени са имот и 4 моторни превозни средства, като от едно от тях са иззети 1 30 мастербокса и 499 насипни стека/общо 69 990 кутии/ цигари без български акцизен бандерол. Цигарите били укрити в „Мерцедес Спринтер“ по метода „тапа“, като за прикриваща стока са ползвани чували с трици. В хотелската стая, ползвана от двама от гръцките граждани, е намерено пакетче с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия теста на кокаин, уточняват от МВР.

Предотвратените щети за бюджета на България са в размер на около половин милион лева. На четиримата задържани са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение задържане за 72 часа. Преценява се за кои от участниците в престъпното сдружение да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Искането ще бъде внесено днес, 10 май 2016г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!