Гърция отвори границата. Стотици българи задръстиха ГКПП-тата

МВР пусна информация откъде може да се мине за съседните ни страни

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2020 в 16:03 4875 5

Огромен брой коли чакаха настъпването на 12 часа, за да пресекат границата с Гърция на път за морските курорти на южната ни съседка.

Интензивен трафик на Граничен пункт "Кулата" в посока Гърция има през целия ден, съобщиха от Гранична полиция. На пункта има много автомобили със сръбски граждани, които не са допускани да влизат в Гърция, тъй като ограниченията в южната ни съседка за трети страни все още остават. Тяхното присъствие създава често и задръствания на пункта, обясниха още от МВР.

МВР пусна информация откъде може да се влезе в Гърция. Това става на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград. От днес се пропускат граждани на ЕС, без да им бъде налагана карантина. Медицински екипи извършват избирателно тестване на влизащите в южната ни съседка пътници. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

Интензивен е трафикът на леки автомобили на ГКПП Маказа и на ГКПП Кулата.

Отварянето на границите за българи е първата фаза от отварянето на Гърция за масов туризъм. От днес летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Гърция отваря и музеите след тримесечна пауза. Ще има наложени правила за дистанция и задължително носене на маски. Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че страната е безопасна за посетители.

От днес отпада задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния.

На ГКПП Дунав мост Русе и ГКПП Дунав мост Видин трафикът за товарни автомобили е интензивен на изход. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Влизането в Сърбия става през ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци. Тук трафикът е нормален. Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово е нормален.

Във връзка със създалата се епидемиологична обстановка до второ нареждане е отменено посещението на моторен ферибот „Героите на Севастопол" в Пристанище Варна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

5

Пенчо бре

16.06 2020 в 07:21

Глобите на границата не са достатъчна пречка! Без телени огради и вишки няма да може да се върнат българите на укрепеното "Лайноморие".

1256

4

Пакоджет

15.06 2020 в 17:48

Ей, тъпи (населено място) п*тки! Марш на Лайноморието, да подпирате хотелите (сори, стените)!
Лош мат'риял, клати стабилитета.

7769

3

Dafack

15.06 2020 в 17:18

В статията за "българските туристи наводнили нашите курорти" преди седмица нямаше снимков материал. :) Нещо май май, пропадна пропагандата на г-жа Клюн!

2223

2

Бабатунде

15.06 2020 в 16:59

Тъпанари ! Г-н Борисов ви построи магистрали, бетонира ви всеки сантиметър на черноморието, за да има къде да отседнете, оцвети ви водата, напълни с всевъзможни болести вода и храна, за да се чувствате спокойно, че няма да хванете COVID-19. Дори ви спаси от коронавируса, а вие му се отблагодарявате, като ходите на море при гадните византийци, които нямат и половин подпорна стена, като нашата !

17096

1

Новак

15.06 2020 в 16:20

Това е един вид вот на недоверие към управата на туризма и в частност към кобилата на върха.