Фотограф на съд за порнографски снимки на варненски плаж

OFFNews 21 ноември 2017 в 13:20 10839 5

50-годишен фотограф отива на съд за порнографски снимки, които правил на плаж във Варна.

Мъжът е задържан и е съдействал на властите, става ясно от съобщение на прокуратурата. 

Той се занимавал с актова фотография от около 10 години. Чрез различни сайтове, в които момичета публикували обяви за фотомодели, той се свързвал с тях. Предлагал им срещу хонорар от 150–200 лева да заснемат еротични сесии. Фотосесиите се снимали на плажната ивица във Варна и трябвало да изглеждат все едно са правени от воайор.

След получаване на съгласието на фотомоделите да бъдат снимани, фотографът предоставял снимките и видеоматериалите в интернет сайт, където се провеждало класиране. Според натрупания рейтинг подсъдимият получавал заплащане в долари.

В средата на юни 2016 год. домът на фотографа бил претърсен. Полицията иззела видеофайлове и снимки с открито сексуално поведение, похотливо показване на половите органи в предизвикателни пози, мастурбация, фелацио и полово сношение, допълват разследващите.

Делото срещу 50-годишния фотограф предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

4

Antonia Stoyanova

21.11 2017 в 20:03

Порнографията е престъпление по българския НК, вижте чл. 159 и определението за порнография в чл. 93, т. 21 (по спомен). Съгласието няма никакво значение

12608

3

gadeff

21.11 2017 в 19:34

Информацията е непълна.

Същият "фотограф" освен "моделките" е снимал и плажуващи топлес жени, както и на нудисткия плаж на Златни пясъци. Включително деца.
Незаконно е да снимаш човек без негово съгласие.
Незаконно е да публикуваш снимки на плажуващи като порнография. Включително има обработени на фотошоп снимки "събличащи" банските на жени.
Как би се почувствал колегата theprofet, ако снимка на играещото му детенце се публикува в порнографски сайтове, ако и да са на "чуждия" пазар?

6947

2

theprofet

21.11 2017 в 16:16

И коя от всички дейности е незаконната?

Моделите са пълнолетни, снимани са с тяхното съгласие... Продукцията (демек снимките) не са предназначени за нашия пазар...

Пак да попитам, коя от всички дейности е незаконна?