Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фирма с капитал 10 лева, търгуваща с цигари, ще снегопочиства в Смолянско

OFFNews 24 ноември 2019 в 17:26 20048 0

Снимка Смолян Днес

Фирма без никаква дейност и капитал колкото за две кутии цигари е спечелила обществената поръчка за зимното поддържане на републиканските пътища в Смолянска област, съобщава Смолян бг вести.

Дружеството „Роуг 1“ ЕООД е собственост на футболиста /известен предимно в отбори от Б група/ Филип Воденичаров, а заедно с „Грома Холд“ ЕООД /бившата „Агромакс“, строител на пътища за милиони левове, регистрирана в благоевградското село Бело поле/ ще чисти снеговете и ще се грижи за зимното поддържане на пътищата в цялата Смолянска област.

Едноличното дружество на футболиста Воденичаров е регистрирано през 2017 г. с капитал от 10 лева, а при вписването в Търговския регистър липсват данни за извършвана дейност.

В предмета на дейност обаче фигурират търговия с алкохол и цигари, ресторантьорство и хотелиерство, консултантски услуги, строителство и т.н. Фирмата на футболиста ще получава 2% от превантивните дейности по зимната пътна поддръжка – за възстановителни и ремонтни работи при бедствия и аварии, а 98% ще прибира „Грома Холд“.

В сайта на АПИ е публикуван доклад, според който ДЗЗД „Пътно поддържане област Смолян“, включващо двете фирми, е класирано на първо място след процедура по ЗОП и в следващите 5 години ще извършва въпросните дейности.
Прогнозната стойност на зимната пътна грижа е 18, 1 млн.лева без ДДС. За поръчката не е успял да се пребори утвърденият строителен предприемач Юлиян Инджов с фирмата си „ИСА-2000“.

Обединението на двете фирми ще поддържа пътищата и в Благоевград, където „Грома Холд“ работи от години, но пък за пръв път стъпва в Смолян. Подготвянето и подписването на договорите предстои, уточнява изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews