Фалшиви полицаи измамиха 72-годишна шуменка с 10 000 лева

OFFNews 19 август 2016 в 18:08 4608 0

Фалшиви полицаи измамиха 72-годишна жена от Шумен с 10 000 лева, съобщи БГНЕС.

На стационарния телефон на възрастната жена вчера се обадил непознат, който се представил за полицай. Той обяснил, че полицията работи за залавяне на група крадци, които обират жилищата на възрастни и самотни хора.

Мъжът допълнил, че двама от престъпниците вече са задържани с помощта на съседка от квартала, за което тя ще получи медал. Останалите престъпници обаче били още на свобода и полицията се нуждае от нейната помощ, за да ги залови. 

Фалшивият полицай обяснил още, че обирджиите действат изключително дръзко, влизат в жилищата на хората, бият ги и ги изтезават, докато дадат всичките си пари и ценности.

Възрастната жена се съгласила да помогне. По указание на "полицая" тя събрала всички пари от дома си и ги сложила в хладилника, след което се обадила на даден от него номер, “за да подмами” обирджиите да отидат в дома ѝ, и след това на телефон 144, за да се свърже отново с представилия се за служител на реда.

Фалшивите полицаи ѝ дали указания да не пуска в дома си крадците, а да хвърли през терасата пакета с парите и веднага да се прибере, за да не пострада при ареста на престъпниците. 

Жената изпълнила точно указанията и малко след това установила, че е измамена. 

По случая е образувано досъдебно производство. 

МВР напомня да не се дават пари, поискани по телефона, под никакъв предлог. Оттам съветват при обаждане от непознат номер с искане за пари да се сигнализира на телефон 112.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови