Еврокомисията може да съди България заради липса на канализация

OFFNews Последна промяна на 14 май 2020 в 23:49 3871 1

Еврокомисията "настоятелно приканва" България, Чехия, Франция и Полша да гарантират, че градските отпадъчни води се събират и пречистват по подходящ начин - съгласно изискванията на директивата за пречистването на градските отпадъчни води.

Директивата защитава както качеството на водите, така и човешкото здраве, като изисква от държавите членки да събират и пречистват своите градски отпадъчни води, преди да ги излеят в околната среда.

Еврокомисията е изпратила мотивирани становища на четирите държави, като им предоставя четири месеца, за да коригират положението. Ако те не предприемат подходящи действия, ЕК може да реши да предяви иск пред Съда на ЕС срещу тях.

България не е осигурила канализационна система в 48 големи агломерации.

В 69 големи агломерации държавата ни не гарантира, че градските отпадъчни води, които влизат в канализационните системи, се подлагат на подходящо пречистване, а в 71 големи агломерации не гарантира, че градските отпадъчни води, които влизат в канализационните системи и се изливат в чувствителни зони, се подлагат на по-строго пречистване.

Всички тези агломерации трябваше да изпълнят изискванията до 31 декември 2010 г., припомнят от ЕК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

1

Стефан

15.05 2020 в 03:14

В Бюксел градската канализация е по-добра от софийската?
Е ся ша ида да са Удавя у софийската.
Клоуни
Или понеже в България се доказа, че европейския ултравиолет чисти 5% от обещаното, и затова 10 години по-късно филипс, примерно, се сърди?