ЕVN предупреждава за фалшиви имейли до клиенти от името на компанията

OFFNews Последна промяна на 06 август 2020 в 12:21 1075 0

За фалшиви имейли от името на компанията предупреждава EVN България.

Във фалшивите писма се споменава името на дружеството, като е посочен и линк за превод на сума. Компанията заявява, че от нейно име не са изпращани подобни имейли. "Съветваме клиентите си да не отварят линка, както и да изтрият съобщението", пишат още от EVN.

Клиентите, които са заявили в компанията безплатната услуга за известяване по електронна поща, получават имейли с  информация за фактура, както и информация при просрочен срок за плащане. "Във всеки от тях е посочен и контакт с дружеството: телефон 0700 1 7777 и интернет страницата www.evn.bg . Клиентите, използващи услугата за електронна фактура получават директна информация oт системата www.efaktura.bg на „Борика – Банксервиз“ АД", подчертават от EVN България.

От дружеството напомнят, че всеки клиент може да използва интернет платформата за плащане „EVN Онлайн плюс“ на www.evn.bg , която дава безплатен достъп до месечното потребление от фактури на всеки клиент за 12 месеца назад. Достъпът до информацията е напълно защитен и функционира безопасно.