Екопътеката над Трън опасна, общината спешно ще я рехабилитира

Николаос Цитиридис 30 май 2017 в 14:55 3329 1

Екопътеката "Ждрелото" при река Ерма и село Трън има опасни участъци и нарушена цялост, е констатирала регионална екоинспекция в Перник при проверка на място. Това заяви пред OFFNews зам.-кметът на Трън Цветислава Цветкова.

За лошото ѝ състояние  алармираха от сдружението "Зелени инициативи". В сигнала си те твърдят, че мястото е зле поддържано и е опасно. Техните твърдения, макар и с по-леки думи, бяха потвърдени и от РИОСВ-Перник.

Екопътеката съществува от 1997 година и оттогава не е правен сериозен ремонт или рехабилитация, каза зам.-кмета Цветкова.

Фирмата, която е изградила екопътеката преди 20 години, сега ще я рехабилитира, тъй като има патент за сглобките на моста, обясни тя.

Предстои експерти да оценят стойността на рехабилитацията, а след това общинският съвет в Трън да гласува колко средства да се отпуснат.

Цветкова увери пред OFFNews, че в началото на екопътеката има служители, които предупреждават туристите за евентуални опасности, а често те вървят заедно с хората, дошли да отдъхнат, за да помогнат при нужда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!