Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дрегер отчете 5 промила на трезвен шофьор

OFFNews 21 февруари 2017 в 10:07 11604 3

Дрегер отчете 5 промила на трезвен шофьор

4.99 промила алкохол отчете дрегер на напълно трезвен шофьор. Случаят е от Дупница и заради резултатите от проверката на шофьора пътните полицаи свалиха регистрационните табели на автомобила му, показва репортаж на Нова тв.

Отчетеното количество алкохол може да убие човек. Потърпевшият шофьор твърди, че не е пил алкохол, но е ползвал вода за уста. В някои от тези продукти може да се съдържа над 20% алкохол. 

Ивайло Тасин от Дупница изплакнал устата си, седнал зад волана и се оказал престъпник.

"Алкохолът се резорбира и през устната лигавица. Така че дали жабуркваме и изплюваме или го преглъщаме, ефектът е сходен”, казва стоматолог.

Опасност се оказват и бонбоните, известни като "Пияна вишна", които също заблуждават дрегерите. Употребата им може да заблуди уредите с близо 0.8 промила, докато водата за уста може да отчете над 3 промила, минути след като е използвана. 

Експерти съветват да не се прави тест с дрегер поне 15 мин. след като сте използвали вода за уста или сте яли храни, съдържащи алкохол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

21.02 2017 в 13:07

Какъв е проблема след 15 минути да се повтаря пробата с дрегер, като се знае, че има слабо място измерването с него. И чак тогава табели, кръвна проба и пр. И след като има искане за кръвна проба защо свалят табелите. Дрегера достатъчно основание ли е за това - очевадно не е.
 
X

Подкастът на OFFNews