След празничните дни, в които обикновено се преяжда, трябва да се пие чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови.
Този съвет даде диетоложката д-р Донка Байкова в интервю за БНТ.
Тя уточни, че в тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
Преялите по Великден трябва да минат на диета от зеленчуци и сурови плодове и да позабравят тежките месни продукти, съветва още диетоложката.
„Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", обясни Донка Байкова.
Нейният съвет е да не се консумират повече от 4 яйца седмично и не повече от една филия на ден козунак, който е много концентрирана храна - в него има яйца и брашно.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
22.04 2014 в 09:38
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 09:14
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 08:44
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
Козин Човков
Правителството смени 6-има областни управители. Сред тях и на София
Един друг
Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова
Един друг
Валя Войкова става оперативен директор на Euronews Bulgaria
нещото
Пътят до атентата в Света Неделя: Платените от Москва терористи на БКП. Лекция на проф. Вили Лилков - част I
user4eto
МВР получава 20 млн. лв. за ремонт на сградите си. Одобрени са разходи в още 24 ведомства
Ivo RadAr
Огромна заблуда е, че крайната десница ще триумфира в ЕС след евроизборите
nms
На първо четене депутатите забраниха рекламата на хазарт в медиите