
След празничните дни, в които обикновено се преяжда, трябва да се пие чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови.
Този съвет даде диетоложката д-р Донка Байкова в интервю за БНТ.
Тя уточни, че в тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.
Преялите по Великден трябва да минат на диета от зеленчуци и сурови плодове и да позабравят тежките месни продукти, съветва още диетоложката.
„Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", обясни Донка Байкова.
Нейният съвет е да не се консумират повече от 4 яйца седмично и не повече от една филия на ден козунак, който е много концентрирана храна - в него има яйца и брашно.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
22.04 2014 в 09:38
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 09:14
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
22.04 2014 в 08:44
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
leomesi
В Младост 4 ще посрещнат Никулден без парно
leomesi
Мирчев: Много скоро България ще бъде част от въздушния Шенген
1215
Белград арестува свой офицер, бил български шпионин
MikeK
Путин към Латвия: Не се отнасяйте към руснаците в страната като към свине
демотиватор
WSJ: Израел обмисля да наводни тунелите в Газа
демотиватор
Путин към Латвия: Не се отнасяйте към руснаците в страната като към свине
alfakentavur
WSJ: Израел обмисля да наводни тунелите в Газа