Quantcast

Как да "снесем" златни яйца за Великден (видео)

OFFNews Последна промяна на 19 април 2014 в 07:11 8997 4

Снимка Kickstarter.com

Ако искате да блеснете за Великден и да сте хит на празника, учените вече измислиха как да сложите на трапезата яйца, "снесени" от златна кокошка.

Не, това не е шега. Всичко е възможно с едно от интересните изобретения, публикувано в сайта за иновации Kickstarter.com
Уредът е специално създаден да смесва жълтъка и белтъка в яйцето, без то да се чупи. След като се свари и обели, то е изцяло жълто (златно).

Опит на OFFNews установи, че ефектът може да бъде постигнат и без въпросния уред, но за целта са нужни няколко доброволци, които на смени да раздрусват суровото яйце. 

Сайтът Kickstarter е платформа за хора с креативно мислене. Там учени и хора с нестандартна визия публикуват идеите си и набират публично средства за осъществяването им. За уреда, "снасящ златни яйца", например, са нужни 35 000 долара, като авторите са събрали вече 30%.

Вижте повече за изобретението, наречено от авторите си "гъската, която снася златни яйца":

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2014 в 17:13

Същото се получава ако просто вземете яйцето и го тръскайте с рака все едно е термометар ама по-интензивно :D

19.04 2014 в 13:30

Така като деца си играехме, но на мястото на яйцето слагахме копче. Проблема е, че колкото и да се върти жълтъка няма да се пукне, защото е течен и се намира в течност(белтъка). Може нещо да се получи ако яйцето е много старо и има по-голямо въздушно мехурче.

19.04 2014 в 10:41

Хе хе! Изобретение за 35 000 долара, което всъщност представлява два ластика! Същия ефект мога да си го спретна и сам. Мога и да си го направя автоматично, с една проста бормашина с реверсия! :)

19.04 2014 в 10:05

Каква е тази идиотска простотия!?