Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

До 30 градуса днес, очакват се дъжд и гръмотевици

OFFNews 15 юли 2017 в 07:38 5311 0

Снимка Pixabay

Високи температури, но и облаци, дъжд и градушки прогнозират синоптиците на БАН за днешния ден. В областите Благоевград, Смолян и Пазарджик е обявен жълт код за гръмотевични бури.

Очаква се термометрите да покажат до 25-30 градуса.

По обяд над източната част от страната ще има значителна облачност. Слънцето ще преобладава в следобедните часове.

Над Западна България ще е облачно и с изключение на северозападните райони ще има валежи, на места придружени с гръмотевици. Интензивни ще са валежите в югозападните райони и Рило-Родопската област. Възможни са и градушки.

Над Черноморието преди обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, а в южните райони – временно силен източен вятър. Максималните температури ще са 23-26°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините в Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, временно интензивни и придружени с гръмотевични бури. Почти без валежи ще се задържи в планините в Източна България. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, по най-високите върхове – умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

От днес започват горещниците. По традиция се смята, че дните 15, 16 и 17 юли са най-горещите в годината.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!