ДНСК върна топката на Столична община за строежа в 'Студентски град'

OFFNews 23 юли 2021 в 17:35 2875 0

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ публикува днес свое становище, с което прехвърли отговорността за незаконния строеж на ул. "Осми декември" в "Студентски град" на Столична община.

Преди година и половина на терена са започнали изкопни работи. В началото на 2021 г. изкопът се срути и компрометира част от пътната и тротоарна настилка.

След проверка на Столична община беше установено, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. 

За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК. Но от надзорната агенция върнаха отговорността към общината.

Дирекцията цитира протокол и писмо от главния архитект Здравко Здравков, в което се посочва, че незаконният строеж е отнесен към трета категория. 

Към настоящия момент ДНСК не разполага с проект за бъдещо строителство от трета категория на ул. „Осми декември“, поради което според тях следва Столична община да упражни правомощията си според Закона за устройство на територията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови