Дете удряно с канче с храна по главата, извивали ухото му 'на кайма' в градината в Бургас

OFFNews 02 февруари 2018 в 12:06 11393 3

Николай Николов показва как са извивали ухото на детето му в градината.

"Моето дете е едно от най-битите - момченцето пред телевизора, през няколко секунди го удрят по главата.

Повечето му оплаквания за бой бяха от госпожа Петрова. Бито е с лъжица по главата, с канче, в което имало храна. Казваше: "Тате, много ме боли". Бито е с пръчката за танци и с някаква линия, с ръба на линията, по главата.

Другият "изтънчен" метод на госпожа Петрова е мачкане на ухото "на кайма" - сега ще ви покажа, ухото се хваща и завърта - доста е болезнено."

Разказът е на Николай Николов, баща на едно от малтретираните деца в излъчения запис от детската градина "Брезичка" в Бургас. Видимо разстроен, той сподели пред БТВ тази сутрин, че синът му не искал да говори, но у дома виждали, че нещо не е наред и се опитвали да говорят с него.

Отговорите били: "Не ми се говори", "Боли ме главата", "Не ме занимавайте".

Едно 4-годишно дете не говори такива неща, казва бащата и признава: "Почти го изнудихме да каже това и онова".

Ситуацията в градината се влошила от около месец, след това детето се разболяло и го пращали по-рядко.

Когато е било заснето клипчето със скрита камера, децата разучавали танц за 8 март. На никоя майка обаче няма как да ѝ харесат методите, които възпитателката прилага.

Какво можеш да почувстваш, когато видиш, че малтретират детето ти? Почувствах погнуса, сподели Мария Гюзелева. "Изгледах клипа пет пъти. Не очаквах такова нещо, бях в шок. Детето, на което удрят шамари и му викат "Тъпунгер" е моят син. Никога не съм му посягала, нито някой от моите близки. Разбирам защо това дете започна да удря и да посяга. Аз съм против тези методи на възпитание и виждам откъде идва тази агресия у него, защото той започна да става по-агресивен", сподели тя.

Когато момченцето било в първа група, в един момент казало, че не иска да ходи повече, но не обяснило защо.

"Говорих с г-жа Иванова. "Детето ми не иска да идва при Вас, когато Ви види, изпада в истерия. Какво се случва?" Тя го гушна пред мен и каза: "Ми ние се поскарахме малко, но, разберете, много са децата", разказа майката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

Хуан

02.02 2018 в 14:56

Родителите на всичките тези дечица като начало могат да заведат наказателни дела от частен характер срещу двата изрода за причиняване на лека телесна повреда, щото не виждам за сега държавата да предприема нещо. То изроди, че има - има, свят голям хора сякви. Ама кой пуска такива да работят с дечица? И най-големите гадове в казармата като им кажеш, че ти се ходи до тоалетна не ти правеха проблем, единия изрод се развика на момченцето, че му се пишка. Аз лично клипа не можах да го догледам, щот от бяс щях да изпочупа инвентара наоколо.

14469

2

случайно прочетох

02.02 2018 в 13:04

Няма оправдание за насилие над деца!
Да се криминализира подобно поведение!

10571

1

Hissarion

02.02 2018 в 12:16

Образователна реформа му викат на това.