Десислава Иванчева: Целенасочено не ми позволиха да се погрижа за здравето си

OFFNews 26 юни 2023 в 20:21 3904 0

Десислава Иванчева

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Десислава Иванчева

"Целенасочено не ми позволиха да се погрижа за здравето си", заяви бившата кметица на столичния район "Младост" пред Нова ТВ, след като бе пусната за 7 дни от затвора, за да се погрижи за здравето си. 

6-годишната присъда бе прекъсната за седмица, за да може да мине на изследвания и да обърне внимание на здравето си. Тя настоява за това от месеци пред администрацията на женския затвор в Сливен.

"Имам леко влошаване. Микроаденомът се е увеличил с поне една единица. Но предполагам, че като мина на терапията, която ми предписаха, нещата ще се нормализират и всичко ще е добре", обясни тя.

Иванчева допълва, че е имало напрежение около пускането ѝ от затвора за лечение, но нещата са се "нормализирали". 

Тя бе арестувана пред Спортната палата през 2018 година след сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро.

Иванчева и днес отрича това да е вярно.

"Завели сме дело в Страсбург. То, по принцип, е за липса на справедлив процес. Надявам се, че ще можем да си оправдаем името. Стават съдебни грешки", допълни тя. 

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

Тя обясни, че е доволна от това, че Иван Гешев вече не е главен прокурор. 

"Ще си запазя мнението за Сарафов (и.д. главен прокурор Борислав Сарафов - бел. ред.). Те се движеха в пакет за нашето дело. Така че, горе-долу го познавам. Аз съм винаги положително настроена и вярвам, че нещата ще тръгнат към по-добро", посочи Иванчева.

Тя отказа да даде подробности и заяви единствено, че чувството да бъде на свобода е несравнимо. "Това е нещо разкошно. Въздухът е друг! Всичко е друго. Успях да видя малкия. И се чувствам супер заредена и сега се връщам. Трудно е. Естествено, трудно е", каза Иванчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки