Quantcast

Десетки се простиха с Йордан Соколов

OFFNews Последна промяна на 28 февруари 2016 в 13:48 5000 2

Снимка БГНЕС

Десетки се простиха с бившия председател на Народното събрание и бивш вътрешен министър Йордан Соколов в зала "Света София" на парламента.

Соколов почина на 24 февруари на 83-годишна възраст.

На поклонението дойдоха министри и парламентарни лидери, както и членове на кабинета на Иван Костов. 

Йордан Соколов не е случаен човек. Всички, които сме го познавали и сме работили с него, знаем какъв беше той. Ден на отворените врати за първи път направи той. Сега го правят всички. Да могат да влизат гражданите и да гледат заседанието на НС го направи пак той. Да може в клуба на народния представител не само да се пие кафе, но и да се правят изложби - това е нещо, което той постави като начало, каза Екатерина Михайлова.

По времето, когато Соколов беше председател на парламента България взе най-важните решения, които очертаха европейския и евроатлантически път на страната. Реално законодателството, което беше прието под неговото ръководство, доведе до това, че от изоставаща страна. България застана на второ място от страните кандидати за членство в ЕС и доведе до това да започна преговорите, и получихме покана да станем пълноправни членове на ЕС. Най-непопулярните решения, които трябваше да се вземат, бяха под негово ръководство, коментира още Михайлова.

Той ще остане в паметта, не само моята, със своята достолепие. Освен че беше голям професионалист, много интелигентен и подготвен човек, много фин човек, но достолепността беше качеството, което според мен го отличаваше от останалите участници в политиката, посочи още бившият президент Петър Стоянов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.02 2016 в 01:33

Отиде си един от предателите. Рано или късно сами ще измрат.

Да бяхте цитирали и решенията, които бяха "непопулярни".

28.02 2016 в 14:25

Бог да го прости!