Десетки хиляди левове дарени за Веси и братчето й за дни

Вероника Шербанова 04 декември 2013 в 14:41 17258 27

Веселина Георгиева, Снимка: Нова телевизия
Веселина Георгиева, Снимка: Нова телевизия

 

Над 100 000 лева бяха дарени на 20-годишната Веселина Георгиева, която се нуждае от поредица от операции за възстановяване на черепа и поставяне на протеза на окото. Момичето събираше пари и за операции на 5-годишното си братче, за което се грижи след смъртта на майка им в края на септември.

77 000 лева има до момента в сметката на Веселина. Още 35 000 лева са дарени чрез SMS на номер 17 777, като парите от SMS-и ще бъдат предадени в края на януари.

За операциите на Веси са необходими общо 44 000 лева, като след събраните до понеделник пари оставаше да се съберат още около 15 000 лева. 

Историята на 20-годишната Веселина обаче трогна хиляди хора, които изпратиха дарения за нея и за 5-годишното й братче. 

Само за два дни са изпратени над 33 000 SMS, докато за целия ноември са събрани общо 400 лева. 

Когато проверихме сметката в началото на октомври, в нея имаше 29 000 лева, а до момента са събрани над 77 000 лева, обясни пред OFFNews развълнуваната Веси, която поиска да благодари на всички, които са й помогнали. 

Освен за заплащането на операциите на Веселина, събраните средства ще стигнат и за операции на братчето й. Освен това те ще послужат и за необходимата подмяна на всеки две години на протезата, която ще бъде поставена на Веси, което струва 14 000 лева. 

Когато била на десет месеца, Веселина била оперирана за ретинобластом на лявото око. Наложило се окото да бъде отстранено. След поставяне на протеза, която е твърде голяма за нея, както и след редица операции, някои от които неуспешни, момичето се нуждае от операции, с които ще бъде изградено око, мигли, клепач, след което ще се сложи протеза.

Това трябва да се случи в най-кратки срокове, защото иначе ще има притискане на черепа, което ще доведе до смърт. 

В момента Веси трябва да се грижи и за 5-годишното си братче, след като майка им починала внезапно от инфаркт на 23 септември. Малкият Тошко също се нуждае от операции. Той има проблем с лявото око, което се води сляпо, и трябва да се оперира, за да може да вижда. Освен това е астматик, а едната клапа на сърцето му не работи, за което също се нуждае от операция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!