Десетки български тирове блокирани на Дунав мост II

OFFNews 07 януари 2024 в 10:26 4241 1

тир

Снимка Pixabay

Образувана е 5-километрова колона от камиони

Повече от денонощие десетки български камиони, натоварени със стока за Австрия, не могат да минат нашата граница на "Дунав мост II", тъй като не ги пускат. За това алармират от Камарата на автомобилните превозвачи.

Представител на камарата обясни, че проблемът е възникнал на 5 януари. "Колеги от цяла България се обадиха, че са им спрели камионите на границата в цялата страна", заяви Петко Ангелов пред Нова телевизия.

Служителите на митниците обяснили на шофьорите, че такива нареждания са получили. 24 часа над 100 камиона са стояли блокирани. "Не дадоха да се върнат камионите и прибраха документите на шофьорите на границата", обяснява още той.

Според думите на Ангелов обяснението било, че австрийските товари са спрени заради ситуацията, в която се намира България, свързана с Шенгенското пространство.

Ситуацията на "Дунав мост II" показва 5-километрова колона от камиони. Натоварените машини се движат, но изключително бавно. "Чакам от приблизително 2 часа. Подготвил съм се за не по-малко от 12 часа. Много е. В четвъртък трябва да разтоваря и няма да успея", споделя шофьор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

ПР

07.01 2024 в 11:11

И др.сайтове пишат по този казус.Твърди се,че има неформално нареждане,всичкото стока от и за Австрия,вклч.техни камиони,да се бавят неумишлено.Щателни проверки,твърде стриктно вглеждане във всяка подробност,утежнени процедури.А на практика,всичко е по шененските правила,изпълнявани точно както Австрия иска.Отнасят го превозвачите.
Лично аз,от месеци не сипвам от OMV,нито купувам от Lidl
 
X

Да помогнем на украинските деца!