Депутат от БДЦ: Облагането на проституция ще вкара в хазната 100 млн. лв.

ОFFNews 01 март 2015 в 20:01 4418 3

Стефан Кенов

От бизнеса от раздел "разврат" годишно се изкарват между 500 и 700 млн. лв. Ако този тип дейност се регулира от държавата, в хазната ще влязат около 100 млн. лв.

Това коментира в ефира на Нова телевизия депутатът от БДЦ Стефан Кенов, във връзка с предложения от него законопроект за държавна регулация на бизнеса с проституция. 

Предлагаме да се вземе опитът на Германия, като една от малкото държави в ЕС, която има законодателство за регулиране на проституцията и момичетата от улиците да се приберат в такива заведение, дали ги наричаме „публични домове“ или не, и тази дейност да започне да се облага като всяка друга дейност в държавата, обясни Кенов. 

В крайна сметка ние теглим заем, огромен заем. В държавата има още ресурс за събиране на средства – 60% от пазара на алкохол е в сивия сектор, държавният фонд за горите не се управлява ефективно и при легализацията не само на проституцията, но и стриптийз клубове, еротични масажи и други такива, едни 100-150 млн. могат да бъдат събрани. Ако администрацията се впрегне и си събере взиманията, които й се полагат, няма да се налагат такива големи заеми, коментира депутатът от БДЦ. 

Законът за проституцията не ми е първият законопроект, преди това имам законопроект „Детски добавки за всяко дете“. От 1 милион и 100 хил. деца в България, 300 000 не получават детски надбавки, защото майка им взимала малко повече от майката на другарчето в детската градина. Въртя този закон вече три месеца през комисии, но той не предизвика такова медийно влияние, заяви Кенов и добави, че парите от легализацията на "развратния" бизнес може да се използват и за надбавки за децата, 

Той допълни, че според негови разчети една проститутка печели по 10 000 лева.

"Средната тарифа е около 500 лева на вечер. Сметнах ги като 20 "работни дни". Вярно, има момичета на магистралите, те печелят по-малко. Ако се легализира проституцията, ще се приключи с корупционната схема - проститутка - сводник - патрулка", заяви Стефан Кенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!