Отцепникът от ББЦ Стефан Кенов нападна "Движение Гергьовден"

OFFNews 04 февруари 2015 в 19:24 5005 1

Стефан Кенов

Избраният за депутат от листата на „България без цензура“ в Бургас Стефан Кенов, който по-късно напусна партията, но остана част от парламентарната група БДЦ, публикува декларация срещу друг член на групата - партия "Движение Гергьовден".

В декларацията Кенов се обръща към членове, представители, председатели, формални и неформални лидери и т.н. на БДЦ, обвинявайки ги, че говорят от името на групата без да са получавали мандат за това.

"Движение Гергьовден“ получава 10 % от субсидията за коалицията, близо 200 000 лева. Колко офиса платихте? Колко приемни направихте? Не ви ли е срам? Харчите си държавните пари и ни атакувате, че не плащаме наеми на частни помещение", пише Кенов в декларацията си.

След това той "декларира", че членовете на "Движение Гергьовден" са "вредни" за парламентарната група и избирателите, които представлява.

"Не става само с вземане на пари. Политиката не е търговийка, от която се припечелва някой лев, но няма как да го разберете", допълва Кенов.

Той обвинява членовете на партията, че техните избиратели са "не повече от един автобус хора".

"Използването на приятелски огън е основното оръжие на вашите 30-тина члена в цялата страна. И днес възникват въпросите – За кого работите? Кого представлявате? Накъде сте тръгнали?", казва Кенов по адрес на "Движение Гергьовден" в декларацията си.

Ето какво точно гласи декларацията на депутата Стефан Кенов. Публикуваме я без редакторска намеса:

До Драгомир Стефанов
Председател на Движение „Гергьовден“

До Любен Дилов
Почетен председател на Движение „Гергьовден“

До Антоан Николов
Собственик на Движение „Гергьовден“

ДЕКЛАРАЦИЯ

от СТЕФАН КЕНОВ

Секретар на парламентарната група „Български демократичен център“

Уважаеми членове, представители, председатели, формални и неформални лидери и т.н. на „политически съюз“ „Български демократичен център“,

В последните седмици Вие говорите от името на парламентарната група, на която аз съм член и секретар, без да сте получавали мандат за това нито от мен, нито от другите колеги.

В същото време заместник-председателят на вашата партия, от този „политически съюз“, целенасочено и системно отправя клевети, лъжи и обиди по мой адрес. Това е Георги Маринчев, заместник-председател на Движение „Гергьовден“.

Уважаеми „участници“ в „съюза“,

През годините вие показахте своята политическа и организационна немощ. Без помощта на нашите приятели, колеги и съмишленици, днес нямаше да сте парламентарно представени, нямаше да си харчите държавната „субсидийка“, докато ние се чудим как да си плащаме офиси за приемни.

Движение „Гергьовден“ получава 10 % от субсидията за коалицията, близо 200 000 лева.
Колко офиса платихте? Колко приемни направихте? Не ви ли е срам? Харчите си държавните пари и ни атакувате, че не плащаме наеми на частни помещение. В същото време се кичите с труда ни, като си приписахте име, което се роди в парламентарната група и върху което нямате никакви права.

Представителите на Движение „Гергьоведен“ създаваха обструкции през цялата кампания. Използването на приятелски огън е основното оръжие на вашите 30-тина члена в цялата страна. И днес възникват въпросите – За кого работите? Кого представлявате? Накъде сте тръгнали?

Не знам за кого работите, но не и за парламентарната група и избирателите, които тя представлява. Не представлявате никой, или не повече от един автобус хора. Отивате никъде – точно там и откъдето идвате.

Декларирам,

Вие сте вредни за парламентарната група и избирателите, които тя представлява.
Нямате никакво право да говорите от мое име и от името на моите колеги.

Вашите изказвания не отразяват волята на народните представители и в частност моята воля и идеи.
В предизборната коалиция Вие имахте само ползи и никакви задължения, това продължава и след изборите.

Не става само с вземане на пари. Политиката не е търговийка, от която се припечелва някой лев, но няма как да го разберете.

04.02.2015 г.

Декларацията е подписана и от народните представители:

Георги Ковачев
Борислав Иглев и
Христо Тодоров

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови