Демерджиев предприема чистка на върха в МВР

Мастилото на моя химикал ще стигне да отстраня тези, които нямат място в системата, каза министърът

OFFNews 13 октомври 2022 в 10:43 3089 2

Демерджиев
Иван Демерджиев.

Съвсем скоро ще има кадрови смени по високите нива на МВР. Това ще се случи между една седмица и 10 дни. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред БНТ.

"Цели структури са пълнени и създавани по начин, по който не да изпълняват функциите си, а да служат на други цели. Аз съм идентифицирал този проблем. Съвсем скоро ще има доста сериозна реакция", обеща той.

Демерджиев уточни, че става въпрос за „смяна на ключови позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си“. Той отказа да даде повече подробности, освен че рокадите ще се случат съвсем скоро.

Министърът цитира предшественика си на поста Младен Маринов, назначен от Бойко Борисов, който се хвалел, че хората, които е назначил в министерството, са толкова много, че на Бойко Рашков (вътрешен министър в предните служебни правителства и в кабинета „Петков“ - бел.ред.), нямало да му стигне мастилото на химикалката, за да ги уволни.

"Вярвам, че мастилото на моя химикал ще стигне да отстраня тези, които нямат място в системата", бе категоричен Демерджиев.

Той коментира и темата за употребата на наркотици сред служителите на МВР. Според министъра трябва да се прави разлика между различните случаи. Демерджиев посочи, че във ведомството му има хора, които злоупотребяват от години и се крият зад служебните си карти, както и други, които са посегнали към забранените вещества заради „прегаряне“.

"Трябва да се разграничат случаите – да се помогне на тези, които имат нужда от помощ, и МВР да се изчисти от тези, на които не им е мястото там. Ние ще правим паралелно и двете неща", заяви министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!