Дъжд след снега носи поледици в 6 области

OFFNews 05 януари 2016 в 07:43 2920 0

Валежите от сняг ще спрат сутринта и от югозапад ще завали дъжд. Жълт код за опасност от поледици е обявен от НИМХ-БАН в шест от 28-те области на страната. Те са: Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

В област Благоевград до сутринта ще вали дъжд и при отрицателните температури при земята и съществуващата снежна покривка ще се образуват поледици.

В останалите пет области валя дъжд през нощта и ще продължи в часовете преди обяд и заради отрицателните температури при земята и снежната покривка ще се образуват поледици.

Максимални температури в страната ще са между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони - до 5-6°.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максимални температури на въздуха: 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови