Дърветата в София на томограф, за да няма инциденти

OFFNews 10 август 2017 в 09:29 2703 3

Засилена кампания за почистване на сухи дървета и клони тече в София след последните инциденти, тя ще продължи и през септември. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ. Тя уточни, че поддържането на зелените системи се прави според всички изисквания и с най-добрите експерти. До края на август започва маркирането на част от дървесината, която е видимо суха. По думите ѝ, този процес се забавил заради спекулации, че ще се прави сеч в Борисовата.

Такива спекулации са вредни, процесът се забави с половин година. Наложила съм сега маркирането да започне и да стои около месец, за да може, който има притеснения, да подаде сигнал, допълни Фандъкова. 

Тече процедура за избор на изпълнител за наемане на томографски апарат, който да обследва видимо здравите дървета, и, ако има опасни, да се предприемат мерки. 

За проблемите с асфалта на бул" "Черни връх" столичният кмет установи, че през цялото време тече груба спекулация,че това е в следствие на ремонта, който е направен миналата година. Аварияте не беше в участъка, който бе ремонтиран. Фирмата възстанови повредата за своя сметка, за да не дава пари общината. Категорично не е вярно,че това е в следствие на ремонта. Няма нищо общо с него,  категорична бе Фандъкова. 

Столичният кмет заяви, че към края на август ще е готов бул."Прага". Очаква се до средата на септември да бъде отворен участъка от Министерски до ул "Раковски", след това ще бъде затворен участъка от ул."Раковски" до бул. "Васил Левски" до края на октомври.

До средата на септември ще приключи и ремонтът на булевард "Овча купел".

Фандъкова обяви,че подкрепя идеята на образователното министерство предучилищната подготовка да започва от 4-годишна възраст.

Тази мярка е изключително важна за достъпа на всички деца до качествено образование. Имаме около 300 свободни места за 4-годишните в София, заяви столичният кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews