#ДанчеСлез: Протест с искане за оставката на Фандъкова на 12 октомври

OFFNews 10 октомври 2022 в 16:30 2387 4

Банер за протеста срещу Фандъкова на 12 октомври

Снимка Спаси София/Фейсбук

Банер за протеста срещу Фандъкова на 12 октомври

Протестна демонстрация с искането за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъковатази сряда - 12 октомври, от 18 часа пред Столична община на ул. Московска 33 обявиха от неправителствената организация "Спаси София".

През последния месец срещу Фандъкова се чуват множество критики заради неуспешния ремонт на емблематичните за София жълти павета. Ремонтът им започна през юли и трябваше да приключи в края на септември, а Фандъкова многократно уверяваше софиянци, че паветата няма да бъдат увредени при пренареждането им. В края на септември се оказа, че е нужен спешен ремонт на ремонта и процедурата започна отново.

В началото на октомври "Спаси София" сигнализира за работници, които чупят паветата с чук, за да ги наместят във фугите на пътната настилка. Ден по-късно общината съобщи, че глобява със 100 хиляди лева строителната фирма "Трейс груп холд" заради некачествения ремонт.

"Хайде всички на протест за оставка на Фандъкова! Катастрофата с жълтите павета преля чашата и показа истинското лице на управлението:

- Не могат да направят и един нормален ремонт, независимо колко милиони изсипят на фирмите;

- Вместо да ги глобяват, ГЕРБ адвокатстват на фирмите и в един глас измислят смехотворни оправдания;

- Вместо инвестиции в кварталите, имаме безкрайни скъпи ремонти в центъра;

- Вместо красива столица, имаме унизена София!", пишат от "Спаси София".

Организаторите уточняват, че протестът ще бъде надпартиен и граждански и че всички софиянци, които мислят, че столицата заслужава много повече, са добре дошли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

10.10 2022 в 17:05

Самоковката е компир и от протести няма да се трогне.Трябва да не я допускат до Московска 33, за да не може да пакости повече на нашия град!

75

1

230 млрд баксов

10.10 2022 в 16:47

там сме