Жълтите павета пред Народното събрание след ремонта (снимки)

OFFNews 19 септември 2022 в 14:12 12235 4

Ремонтираните жълти павета пред парламента

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Ремонтираните жълти павета пред парламента

От днес пускат движението по емблематичните за София жълти павета пред сградата на Народното събрание. Ремонтът им започна през юли и включваше пренареждането и подмяната на паветата.

Пътната маркировка в района също е подновена. Дейностите трябваше да приключат преди няколко дни, но имаше забавяне заради фугиране на настилката.

Гаранцията на ремонта е пет години. Вчера от Столичната община заявиха, че въпреки тежкия трафик в района очакват настилката да издържи и повече от гаранционния срок.

"Нямаме притеснение по отношение на качеството на ремонтирания участък", заяви днес пред БНР зам.-кметът на София по направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов. По думите му сегашната основа на жълтите павета е по-добра, отколкото беше.

"Трафикът в София от година на година се засилва все повече. Не само жълтите павета, а всички улици, които са с паваж, се налага да се ремонтират. Там, където настилките са асфалтови, са проектирани за по-тежък трафик", каза още Ангел Джоргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

4

edin slep

19.09 2022 в 23:53

Ще ги видим тези павета, след ремонта на паважа в градинката с грозния паметник на св. Климент Охридски паважа е просто нареден все едно от някой като мен, дето работи на клавиатура - едното килнато натам, другото иначе.

-480

3

Октим

19.09 2022 в 18:11

Като гледах само какви ги слагат, правят и подреждат ... се чудех вътрешно как е въжможно такива индивиди да ходят изправени ... Затова няма да се учудя, ако всичко е ПАК некачествено, грозно и недодялано ... А и още да не е, то автобусите извозващи селските поклонници на отрепките от “Израждане“ ще ги превърнат за нула време в лунен пейзаж!

12073

2

IvanofRumen

19.09 2022 в 15:31

На ОПГ Герб всичката им работа е такава. Кражби, чекмеджета, кражби и т.н.......

-1650

1

ob1

19.09 2022 в 14:33

#ХУБАВОЕНОНЕЕГОТОВО, нали, Юрданке?

 
X

Да помогнем на украинските деца!