"Да си бежанец не значи да останеш завинаги в Европа"

ОFFNews Последна промяна на 16 септември 2015 в 20:27 3064 7

Снимка БГНЕС

Даниел Митов.

"Работим добре, турските ни колеги са направили много, за да се ограничава натискът по нашата граница. Нито те, нито ние можем да гарантираме абсолютна непробиваемост на границата с Турция".

Така коментира министърът на външните работи Даниел Митов положението при турската ни граница и заловените днес 200 нелегални мигранти, цитиран от "Фокус".

„Югоизточната граница е много добре осигурена и всички, които имат изкушенията да преминават оттам, трябва да очакват, че това няма да е лесно. Правим всичко, каквото трябва и то дава резултати. Като се огледаме наоколо виждаме, че България е една от държавите, които се справят добре с опазването на границите си и с ограничаването на миграционния натиск”, изтъкна той.

Той подкрепи идеята за създаване на бежански центрове извън Европа, като помогнем на държавите, приютили стотици хиляди и милиони бежанци.

„Наказанията в някои държави-членки на ЕС са буквално смешни за трафик на хора. Трябва да си синхронизираме законодателството и да започнем безкомпромисна и тежка борба с този феномен. Трябва да стане ясно, че е необходимо да се реши проблема в Сирия и на всички хора, които преминават през ЕС, ще се прави разлика между икономически мигранти и бежанци. Бежанският статут не дава право за постоянно обитаване на Европа”, каза Митов.

Той поясни, че нямаме повод за сериозно притеснение от миграционен натиск, тъй като Турция си върши коректно работата и не допуска голям брой бежанци до нас.

 „Ние ще се обърнем към турската държава за евентуално започване на съвместно патрулиране, ако това се случи, ще бъде добре. Ако не, ще предприемем всички необходими действия, така че да засилим наблюдението и патрулирането по границата”, увери той.

Министърът определи като силно преувеличени данните за хиляди бежанци в Одрин и Истанбул, тръгнали към България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2015 в 12:43

Силни думи,Дани бой. Силна душа носиш ти. Чудя се дали тая мазна усмивчица ще ти слезе от фейса, когато изтъпената от работа салафистка стомана бавно застърже вратлето ти.

17.09 2015 в 08:24

Митов, ти си невероятен боклук! Дано муслимите обезглавят първо теб!

17.09 2015 в 01:09

Страшно взе да става! Нарушаване на етническия модел у нас би било пагубно и не бива да се допуска по никакъв начин! Едно са българските турци, хора работливи които сеят и жънат, съвсем друго - тая ислямизирана паплач дето иска само да получава. Не ги пуснали в Унгария и вече гледай сеир - бунтове, че и ще атакуват границата. А като се озоват в Германия и никой не ще да ги храни, пак ще почнат с бунтовете. Внасянето на мигранти е и внос на безредици, когато пред мигрантите няма филтър да отсее тези, които могат да се интегрират, а какъв филтър може да има като ти идват хиляди на ден! Еврогейската толерастия ще погуби Европа, надявам се да не погуби и нас, като по-препатили!

16.09 2015 в 22:02

Да знаете пичое, че проблема е МНОГО сериозен, щом като изказванията и позицията на Митов (of all people) са най-трезво и разумно звучащите от всички еврогей-мучения които чуваме всеки ден...

16.09 2015 в 21:12

Мястото на тези хора НЕ Е В ЕВРОПА! Европа може да им помага с хуманитарна помощ, не да ги приютява, защото не може да ги изгони след това! Да се насочват към мюсюлмански държави! Не да завладяват ЕС!!!

16.09 2015 в 20:40

Вместо риторика, да гледат унгарците и да се стягат за подобаващо посрещане.

16.09 2015 в 20:33

Добре, че турците помагат, да са живи и здрави, и спират наплива! А иначе - да, не значи да останеш завинаги в Европа, значи да останеш само за три-четири поколения, колкото да ти дойде на акъла да се присъединиш към ИДИЛ.