Чехия даде 920 хил. евро помощ за бежанците у нас

OFFNews 09 декември 2013 в 13:43 2724 1

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

 

Чехия предостави на България финансова помощ и допълнителна материална хуманитарна помощ за бежанците у нас.

920 хил. евро бяха връчени от вицепремиера и вътрешен министър на Чехия Мартин Пецин, който се срещна с българския си колега Цветлин Йовчев в сградата на МВР

Чешкото правителство ще предостави и хуманитарна помощ за имигрантите, както и материална помощ за служителите на МВР, които са пряко ангажирани с работата по границата.

"Съзнаваме, че нашият дар от около 920 000 евро не е достатъчен, но е символичен дар, с който да изразим своята солидарност", каза Пецин. Той заяви, че Чехия подкрепя напълно членството на България в Шенген.

„Ние съзнаваме, че България не по своя свое желание се озовава в такава позиция, заради лошите отношения в Сирия. Ние сме респектирани от начина, по който България се справя с това положение, и искаме да изразим подкрепата си към нея", каза още Пецин.

Цветлин Йовчев коментира инцидента с пострадали имигранти в дома в Любимец. По думите му на този етап от разследването ставало ясно, че няма виновно поведение на служители на МВР. Охранителните камери от дома показвали съвсем други факти и обстоятелства, от тиражираните в медиите версии.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!