Бургазлии без достъп до жилищата си заради строеж. Фирмата: две жени ни обвиняват

В хода на строежа работници навлизат в чужд двор и изкореняват дърветата в него

OFFNews 07 декември 2022 в 08:30 3275 1

строеж

Снимка Скрийншот

Строеж на сграда, предизвика недоволството на съседи в Бургас

Пукнатини по жилищна сграда, разкопан паркинг пред друга и липса на достъп до трета. За всичко това хората обвиняват строителите на нова кооперация, която се намира в центъра на Бургас – на „Хан Крум“ 32.

„В края на октомври започнаха да копаят за строеж, навлязоха и в частния ни имот, събориха оградата и изкорениха двете ни дръвчета“, разказа пред bTV Мария Желязкова, която търси помощта на институциите.

Гергана Коларова няма достъп до сградата, в която живее. Той е ограничен от самия строеж.

Принудени сме незаконно да преминаваме през съседната сграда. Адресът на въпросния строеж е на „Хан Крум“ 32, за който аз имам нотариален акт. Не мога да разбера упорството на община Бургас. Защо искат да вземат адресната ни регистрация - пита тя. - Преминаваме през една малка алейка до огромния ров, който няма подпорни стени. От другата страна има булевард, който е огромна артерия. Фирмата малко ни изнуди да премести канализацията, за да започне този строеж и така е направено, че при преминаването на всяка кола има адска вибрация – от едната страна е големият трафик, от другата е огромния ров 4-5 метра, сподели жената, чиито деца също са принудени да преминават през това място.

Според управителя на строителната фирма Таир Байрам всички документи са изрядни и всичко е съгласувано и договорено със съседите. По думите му оплакванията не са масови, "просто от всеки вход по една жена са се събрали и са решили да ни атакуват". Байрам казва още, че всичко ще бъде възстановено, ще има нови градинки. Той обаче отрича пукнатините да са резултат от строителната дейност. По думите му те са били факт преди началото на изкопните дейности и са предизвикани от саморасляк. Управителят каза още, че има снимки, с които може да докаже това.

Съседите са сезирали всички възможни институции. Стигнали са и до омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев.

Очевидно достъпът е труден, да не употребя друга дума. Съдействам на молителите, общинската администрация да извърши спешен контрол на имота, тъй като когато посетиха кабинета ми разбрах, че има спешно строителство, нямаше строителна ограда, информационна табела. От Общината отговориха, че е извършен оглед на имота и има нарушаване на плана за безопасност и здраве. Оградата е поставена изцяло в съседния парцел, а не както би следвало да бъде, казва Стамболиев.

Нарушение е установено от строителните органи, предстои още една проверка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови