Борисов: Мерките имат за цел да спре струпването на много хора на едно място

Седем нови случая са потвърдени днес, досега заразените са 30

OFFNews 13 март 2020 в 18:35 3844 0

Мерките, които вземаме, имат за цел да спре струпването на много хора на едно място. Колкото сме по-нарядко, толкова по-добре, каза премиерът Борисов на извънредното заседание на правителството и националния оперативен щаб днес.

Отсега нататък всички брифинги на оперативния щаб и извънредни заседания ще бъдат със жестомимичен превод, за да бъде достъпна информацията за хората с увреден слух.

Борисов съобщи и че днес са потвърдени 7 нови случая на заразени с коронавирус.

В момента европейските институции разглеждат възможността да бъдат създадени коридори за траспротните фирми, за да не се създава напражение за икономиките, каза приемиерът.

Много спорове имаше за моловете, ще го мислим, но според мен хранителните стоки, аптеките, банковите и застрахователните клонове не бива да бъдат затваряни. Същото важи и за ресторантите - спираме работата им, но може да работи кетърингът, както е в Италия, това може да облекчи струпването пред магазините, коментира министър-председателят.

Надявам се хората да се успокоят, след като производителите декларираха, че сме запасени. Нищо не налага да се купуват по 40-50 бутилки олио.

Второто, върху което умуваме, е дали фризьорските салони могат да работят в контролиран ред. Търси се възможност да работят в специален режим, обяви още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови