Бойни машини и военни хеликоптери: Учение на полигон Ново село до края на годината

OFFNews 30 юни 2023 в 12:38 1684 2

Военна подготовка

Снимка Архив

На учебен полигон „Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка

На учебен полигон „Ново село“ започва съвместна българо-американска подготовка, която ще продължи до края на годината. В нея ще участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

За целите на подготовката от днес до края юли ще се извърши предислоциране на американски военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение, бойни машини, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на съвместната тренировка ще бъдат провеждани стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Такъв тип съвместна подготовка се провежда в нашата страна от 2019 г. в изпълнение на плановете за учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

Ученията повишават способностите на българските въоръжени сили за изпълнение на конституционните задължения по отбрана и защита на териториалната цялост на страната и допринасят за оперативната съвместимост в системата за колективна отбрана, уточняват от МО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

30.06 2023 в 17:04

Нашата армия е като преди години ВВС за натовските пилоти - все едно тренират с втората армия в Украйна.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика