Блокадата по гръцката граница продължава и тези дни

ОFFNews 05 февруари 2016 в 18:22 3875 0

Поради стачни действия на гръцка територия към 18:00 часа през ГКПП Кулата – Промахон не се пропускат товарни автомобили, съобщиха от МВР.

През днешния ден два пъти бяха пропускани камиони в двете посоки. Общо в България влязоха 762 товарни автомобила, 523 излязоха от страната. Леки коли и автобуси преминават през пункта.

На ГКПП Илинден – Ексохи не се пропускат всички видове превозни средства. Леките коли ще бъдат пропускани след 22:30 часа.

През граничните пунктове Маказа, Златоград, Ивайловград и Капитан Петко войвода трафикът засега е нормален.
По неофициална информация, получена от служители на гръцките гранични власти, е възможно от 12:00 часа на 6 февруари до 12:00 часа на 7 февруари да бъдат блокирани от гръцка страна пунктовете Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи и Маказа.

Междувременно фермерите в Гърция заплашиха, че ще увеличат блокадите по граничните пунктове, пътищата и летищата, ако властите не им предложат отстъпки до утре.

Днес в центъра на Атина е планирана голяма демонстрация на полицаи, в която ще се включат и пожарникарите. Те са недоволни от неспазените обещания на правителството за ограничаване на безработицата и защита на пенсиите, които през последните години бяха намалявани няколко пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови