Бившата секретарка на Желю Желев живее в мизерия

OFFNews 03 февруари 2015 в 09:04 16385 18

Бившата секретарка на Желю Желев живее в мизерия

Бившата секретарка на президента Желю Желев Стефка Генева остана без дом заради измама, показва репортаж на Нова телевизия.

Тя и синът ѝ са станали поръчители на бизнесменката Светослава Гешева, която тегли заем от 145 хил. евро за фабрика за дрехи в Луковит. След като спира да плаща, частен съдебен изпълнител гони Стефка и сина ѝ от апартамента им. Гешева обещава да им намери квартира и ги настанява в мазе. "Метър на два, мръсно, студено, цимент, няма с какво да се завием", обяснява Стефка.

По-късно Светослава Гешева ги настанява в свой офис на бул. "Александър Стамболийски", в който обаче няма ток. Двамата често остават заключени, тъй като входната врата на кооперацията се затваря, а Стефка и синът ѝ нямат ключ от нея. Така, около Коледа, двамата останали под ключ, на студено и без храна. Въпреки обещанията на бизнесдамата Гешева, че това е временно настаняване, двамата излъгани живеят в офиса вече две години. 

Гешева им обещава двамата да се върнат в апартамента си, който не е продаден. "Те може със същия успех може да живеят на улицата. Нали не съм ги оставила на улицата", коментира тя пред Нова.  

"Това нейното е престъпление. Явно тя иска да умрем", казва Стефка. 

Дясната ръка на Желю Желев от далечната 89-та година до края президентския му мандат Стефка Генева е един от най-близките му сътрудници. Новината за смъртта му тя научава по телефона. Не успява да отиде на погребението му, защото напуснала апартамента си, без да успее да си прибере дрехите. "По-зле съм от клошарка. Две години не знам баня какво е", обяснява Стефка.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!