Без тирове по магистралите днес и в неделя

OFFNews 05 май 2016 в 10:51 1610 0

Ограничава се движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите между 16 и 20 часа днес и в неделя, съобщиха от АПИ.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и по-спокойно придвижване за шофьорите на леки автомобили. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Всички автомагистралите;
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе - Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив - Смолян;
път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12 ч. до 20 ч., и утре – 6 май, от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79).

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/.

На 8 май /неделя/ от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови