Български ТИР пътува за Германия със завързан под него афганистанец

OFFNews 23 август 2016 в 20:29 8893 3

Италианската полиция спря български ТИР, пътуващ за Германия, със завързан за рамата нелегален имигрант, съобщиха местни медии.

Пътните полицаи спрели камиона, след като забелязали краката на 16-годишния афганистанец, които се подавали под возилото. 

Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Той е пътувал по този начин над 500 км. 

Младежът е настанен в спешното отделение на педиатричната клиника в град Фрозиноне. Лекарите констатирали, че момчето е силно обезводнено и има множество натъртвания и ожулвания по тялото. 

Двамата български шофьори, чиито имена не се съобщават, са разпитвани в продължение на часове от полицията. Те отрекли съзнателно да са превозвали нелегалния имигрант при такива нехуманни условия.

Според първоначалната информация версията на шофьорите вероятно отговаря на истината. 

Камионът е пристигнал в Италия с ферибот от Гърция в едно от южните италиански пристанища - Бари или Бриндизи. Малко вероятно е афганистанецът да е преминал границата, завързан за рамата на ТИР-а, без да бъде забелязан, както и да е оставен от шофьорите в това положение в продължение на стотици километри, привличайки вниманието на другите шофьори на натоварената магистрала A1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

3

morkoff

23.08 2016 в 22:10

Петстин километра нанай.

12236

1

Димитър

23.08 2016 в 20:48

Нормалните бежанци си вързват бомби на кръста.
Тоя-тир.
Изроди се атентаторството...
 
X

Да помогнем на украинските деца!