Нов профил на мигранта: По-агресивен и от Ирак

OFFNews 19 август 2016 в 14:43 6234 0

Профилът на мигрантите, които влизат у нас, се е променил – те са по-агресивни и не са от страните, където има военен конфликт.

Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, който е в Малко Търново, за да се срещне с представители на местната власт в региона с цел по-добра координация по проблемите с бежанците.

От сводката на полицията напоследък прави впечатление, че чужденците, заловени да влизат нелегално у нас, са все иракчани или афганистанци.

„Наблюдаваме подчертано по-агресивен тип поведение или прояви на форми на агресия“, каза още Костов. Той съобщи, че към момента няма места с пробиви по преградното съоръжение.

Продължава и въведената практика на мобилни контролно-пропускателни пунктове за  внезапни проверки на моторни превозни средства за евентуален превоз на нелегално преминали границата чужденци.

Костов каза още, че опитите за нелегално проникване в страната ни били намалели с 60%.

„Конкретно от хората в пограничните райони, които са достатъчно добре подготвени и умеят перфектно да се ориентират, като видят в далечината група, дали е от незаконно проникнали мигранти, очакваме незабавно да сигнализират органите на Гранична полиция“,добави главният секретар.

Той каза, че граничните полицаи периодично ще посещават кметските наместници, за да се подобри общуването между редовите служители по границата и населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови