Българин в тежко състояние след падане от мост в Пекин

OFFNews Последна промяна на 15 март 2019 в 17:45 2757 0

Снимка Pixabay

Българин е в тежко състояние след падане от мост в Пекин. 

Инцидентът е станал на 9 март. 

31-годишният Николай Маринов е с тежки счупвания на гръбнака и краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема. 

Днес той е бил подложен на животоспасяваща операция. По данни на посолството ни в Пекин операцията е приключила успешно. 

Българският посланик Григор Порожанов е разговарял с пострадалия преди операцията в болницата на Медицинския колеж в Пекин. Със съдействието на посолството ни българският гражданин е провел и разговор със своята майка, съобщиха от Министерството на външните работи.

Служителите на мисията ни в Пекин са внесли в касата на болницата лични дарения за операцията, възлизащи на 16 500 юана (близо 2400 евро) и са се свързали с българската общност в Пекин с призив за оказване на финансова помощ на пострадалия.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева лично следи случая, увериха от ведомството. По нейни изрични указания по-рано през седмицата посолството гарантира пред болницата в Пекин, че лечението на българския гражданин ще бъде платено. Стойността на цялостното му лечение е около 300 000 юана (около 40 000 евро). Очаква се част от сумата да бъде покрита и от местния китайски застраховател.

Министерството на външните работи е в контакт и с китайското посолство в София, което изрази готовност при необходимост бързо да бъдат издадени китайски визи за роднините на пострадалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови