България ще черпи опит от Унгария при въвеждането на тол системата

OFFNews 15 декември 2015 в 16:45 2758 3

Снимка МРРБ

България ще черпи опит от Унгария при въвеждането на електронната тол система за таксуване по пътищата. Това стана ясно на работна среща в Будапеща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и унгарския й колега Миклош Шестак.

Основна тема на разговора бяха възможностите за обмяна на опит и добри практики при въвеждането на електронната тол система и възможностите за сътрудничество в тази и други сфери от взаимен интерес.

През 2014 г. в Унгария влиза в действие тол системата, а решението за въвеждането й е взето година по-рано. 

"Имаше 2 важни стъпки, свързани с тази система, които трябваше на направим - бързината на въвеждането й и безпогрешното й функциониране. Днес и двете са факт - имаме пълна прозрачност на функционирането й и най-доброто съотношение на вложение и доходност", каза министър Шестак при представяне на модела на унгарската тол система.

По време на срещата бяха обсъдени механизма на обвързване и интегриране на системата с останалите институции и законодателните промени, позволяващи нейното безпроблемно прилагане.

Българска делегация имаше възможността да посети Националната ТОЛ служба на Унгария и да се запознае на практика с реалното функциониране и опериране на тол системата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!