Quantcast

България приветства споразумението между Янукович и опозицията

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2014 в 20:03 1626 4

Министерски съвет

България приветства подписаното днес споразумение между Виктор Янукович и лидерите на опозицията в Украйна за излизане от политическата криза, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Публикуваме пълния текст на позицията:

„Разглеждаме споразумението, което предвижда провеждането на предсрочни президентски избори, формиране на коалиционно правителство и конституционна реформа като необходим компромис, който отваря пътя към политическия диалог в Украйна.

От особена важност е прилагането на постигнатите договорености и в този смисъл оценяваме приемането днес от Върховната рада на закон за връщане на конституцията на Украйна от 2004г. като първа стъпка в тази посока.

България категорично осъжда актовете на насилие в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени през последните дни. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят репресиите и насилието.

В настоящата обстановка на остро противопоставяне между част от опозицията и управляващите в Украйна, довела до жестока ескалация и насилие, считаме за необходимо правителството да проявява максимална сдържаност, а опозиционните лидери да се дистанцират от тези, които прибягват до радикални действия и употреба на сила.

Подчертаваме особения принос на Европейския съюз за постигането на споразумението и очакваме Украйна да тръгне по пътя на реформи, които да осигурят стабилно и демократично бъдеще за украинските граждани.

Изразяваме надежда за своевременно изпълнение на постигнатата договореност за разследване, с участието на Съвета на Европа, на всички извършени актове на насилие.
България винаги е подкрепяла европейската перспектива за Украйна и задълбочаването на отношенията й с ЕС.

Украинският народ може да разчита на последователната подкрепа на България за осъществяване на процеса на реформи, които да осигурят стабилно и демократично бъдеще за страната.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2014 в 23:58

"Разглеждаме споразумението, което предвижда провеждането на предсрочни президентски избори, формиране на коалиционно правителство и конституционна реформа като необходим компромис, който отваря пътя към политическия диалог в Украйна."

В превод: каквото и да се опитвате да правите, ние, долните и мръсни комунисти ви отпуснахме малко време, в което да влезете в диалог с другаря Путин, след което ние да си правим пак същото"

Команчите приветстват компромиса и не осъждат избиването на хора, какво да очаквате от тях?!

И Герп са същите. Само да не ме сметнете за гербераст.

21.02 2014 в 21:36

Виж ти, не одобрявали! А като газиха с джиповете и пуснаха ченгелите да пребиват майките с количките тая есен одобряваха, даже много. Късата памет е характерна за нисшите маймуни, тоест комунягите, които ни "управляват".

21.02 2014 в 20:47

"България категорично осъжда актовете на насилие в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени през последните дни. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят репресиите и насилието."

;)... аре да ги "пробваме"...а?

... ама ще си настъпите езика, дрОгарееее...

21.02 2014 в 20:46

Малко след дъжд качулка, а? Досега си мънкаха под носовете, и изведнъж започнаха да осъждат насилието